Sık Sorulan Sorular
Buradasınız: Anasayfa / Sık Sorulan Sorular
Sık Sorulan Sorular
Firmamız hakkında tüm merak ettiklerinizi aşağıdaki sorular içinde bulabilirsiniz
Koli Nedir?
Koli ve kutuların üretiminde dış yüzeylerinde Testliner, Kraftliner, Beyaz ve ModKraft kağıtlar, iç ondüle kısmında ise fluting ve saman kağıtlar kullanılır ve üç veya beş kat kağıttan üretilir. Kolilerin sağlamlığı ve taşıma kapasitesi buna göre değişiklik gösterir. Üç Kat olanlar Tek Oluklu Koliler,beş kat olanlarsa Dopel yani Çift Oluklu Kolilerdir. Satışa sunduğumuz kolilerin kaliteleri; Tek Oluklu Koliler: KSK:Kraft-Saman-Kraft katmanlarından oluşmuş olup çok fazla ağırlığı olmayan eşya ve ürünlerinizi taşımak için kullanabilirsiniz. BSK:Beyaz-Saman-Kraft katmanlarından oluşmuş olup çok fazla ağırlığı ve hacmi olmayan eşya ve ürünlerinizi taşımak için kullanabilirsiniz. (BSK kutu çeşidi sadece kilitli kutularımızda bulunmaktadır.) Çift Oluklu Koliler: TSSSS:Testliner-4*Saman katmanlarından oluşmuş olup ağır eşyalarınızı taşımak için kullanabilirsiniz. KSSSK:Kraft-3*Saman-Kraft katmanlarından oluşmuş olup testliner kağıda göre daha sert bir malzemedir. Çok ağır veya zarar görebilecek eşyalarınızı KSSSK kolilerde güvenle taşıyabilirsiniz. Tirpleks Koliler: Tripleks en güçlü koli olması sebebiyle gramajlı ihtal kraft kullanılarak üretilmelerinin yanında farklı gramajlarda kalite farklılıkları anlamında çeşitli isimlerle sınıflandırılmışlardır. (Aslan-kaplan-jaguar kalite vs gibi)
Kutu Nedir?
Karton Kutu Nedir? Nerelerde Kullanılır? Karton kutu, çok geniş bir kullanıma sahiptir. Kuru gıdadan pastaya, dondurmadan toz deterjana, oyuncak, tekstil, saraciye ürünlerine kadar birçok ürünün ambalajı olarak karton kutu kullanılır. Karton kutular, çeşitli kalınlıkta karton kullanılarak üretilir. Karton üretiminde teknolojik gelişmeler sonucu, karton kutu üreticisine büyük olanaklar sunan kartonlar mevcuttur. Neme karşı dirençli, kolay katlanabilir, gıdaya uygun, ağartıcı kullanılmadan üretilmiş, PE, PP ya da PET film lamine edilmiş hazır kartonlar mevcuttur. Özel olarak yetiştirilmiş uzun elyaflı ağaçlar kullanılarak üretilen kartonlar, klasik kartonlardan daha düşük gramajdadır. Karton kutu yalnızca karton olarak üretilmez. Kartonun tek başına sertlik, patlama, kopma, nem ve su bariyer değerlerinin yetmediği yerlerde, yani içine konulacak ürünün özelliklerine göre karton ambalaj üretiminde kullanılan kartonlar, bazı özel işlemlere tabi tutulur. Bir başka iç ambalajla desteklenebilir, kullanılan karton empregne, ya da lamine edilir. Kartonun diğer ambalaj malzemeleri ile birlikte kullanımıyla üretilen karton kutuların kullanım alanları daha da genişler. Yağlı bir gıda ürünü, dondurulmuş bir deniz ürünü ambalajlanmasında da kombinasyonlu karton kutulardan yararlanılır. Karton kutunun üretimine başlamadan önce kutunun yapısı tasarlanır. Yapısal tasarım sonucu taslak (blank) olarak adlandırılan yatay konfigürasyon elde edilir. Bu taslak kesilir, pilyaj yapılır ve katlanılarak kutu oluşturulur. Taslakların karton plakası üzerine mümkün olduğu kadar az atık oluşturacak şekilde yerleşmesi önemlidir. Karton kutunun taşıyıcı katman (web) ve levha büyüklüğü üreticinin ve baskı yapılacak makinenin büyüklüğü kapasitesiyle yakından ilgilidir. Bunlar standartlaştırılmamıştır. T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün hazırladığı Ambalaj Sanayii Sektör Araştırmasından derlenmiştir.
Nerelerde Kullanılır?
Karton kutu, çok geniş bir kullanıma sahiptir. Kuru gıdadan pastaya, dondurmadan toz deterjana, oyuncak, tekstil, saraciye ürünlerine kadar birçok ürünün ambalajı olarak karton kutu kullanılır. Karton kutular, çeşitli kalınlıkta karton kullanılarak üretilir. Karton üretiminde teknolojik gelişmeler sonucu, karton kutu üreticisine büyük olanaklar sunan kartonlar mevcuttur. Neme karşı dirençli, kolay katlanabilir, gıdaya uygun, ağartıcı kullanılmadan üretilmiş, PE, PP ya da PET film lamine edilmiş hazır kartonlar mevcuttur. Özel olarak yetiştirilmiş uzun elyaflı ağaçlar kullanılarak üretilen kartonlar, klasik kartonlardan daha düşük gramajdadır. Karton kutu yalnızca karton olarak üretilmez. Kartonun tek başına sertlik, patlama, kopma, nem ve su bariyer değerlerinin yetmediği yerlerde, yani içine konulacak ürünün özelliklerine göre karton ambalaj üretiminde kullanılan kartonlar, bazı özel işlemlere tabi tutulur. Bir başka iç ambalajla desteklenebilir, kullanılan karton empregne, ya da lamine edilir. Kartonun diğer ambalaj malzemeleri ile birlikte kullanımıyla üretilen karton kutuların kullanım alanları daha da genişler. Yağlı bir gıda ürünü, dondurulmuş bir deniz ürünü ambalajlanmasında da kombinasyonlu karton kutulardan yararlanılır. Karton kutunun üretimine başlamadan önce kutunun yapısı tasarlanır. Yapısal tasarım sonucu taslak (blank) olarak adlandırılan yatay konfigürasyon elde edilir. Bu taslak kesilir, pilyaj yapılır ve katlanılarak kutu oluşturulur. Taslakların karton plakası üzerine mümkün olduğu kadar az atık oluşturacak şekilde yerleşmesi önemlidir. Karton kutunun taşıyıcı katman (web) ve levha büyüklüğü üreticinin ve baskı yapılacak makinenin büyüklüğü kapasitesiyle yakından ilgilidir. Bunlar standartlaştırılmamıştır. T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün hazırladığı Ambalaj Sanayii Sektör Araştırmasından derlenmiştir.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın